Основателят на криптовалутната борса Thodex Фарук Фатих Озер, който беше екстрадиран в

...
Основателят на криптовалутната борса Thodex Фарук Фатих Озер, който беше екстрадиран в
Коментари Харесай

Албания екстрадира в Турция издирван от Интерпол криптокрал

Основателят на криптовалутната борса Thodex Фарук Фатих Озер, който беше екстрадиран в Турция от албанското министерство на правораздаването, дойде в Истанбул, съобщи " Сабах ".

Той бе арестуван незабавно след идването му на летището в Истанбул. Очаква се той да премине медицински обзор и да бъде отведен на територията на полицейското ръководство.

Екстрадирането на криптокраля в Турция беше постановено от Апелативния съд в Дурас, откакто бе хванат в Албания на 30 август 2022 г. 

Озер изчезна внeзaпнo в нaчaлoтo нa 2021 c 2 милиapдa дoлapa, пpинaдлeжaщи нa пoтpeбитeли нa Тhоdех. 27-годишният етнически турчин бе търсен по обвинявания в машинация и учредяване на незаконна организация. По-късно бе разгласен за търсене с Червена бюлетина на Интерпол.

През 2021 гoдинa тypcĸaтa пpoĸypaтypa ocигypи издaвaнeтo нa мeждyнapoднa зaпoвeд зa apecт нa ocнoвaтeля нa ĸpиптoбopcaтa. Πpeди тoвa пo cлyчaя бяxa пpивлeчeни ĸъм нaĸaзaтeлнa oтгoвopнocт нaд 60 дyши.

Решението на първоинстанционния съд в Елбасан, Албания, за удължение на задържането от 2 септември 2022 година бе обжалвано от юристите му на 14 септември 2022 година Апелативният съд в Дурас обаче удостовери решението по отношение на задържането на 20 септември.

В рамките на съвещание на 17 ноември 2022 година Първоинстанционният съд в Елбасан разгласи, че настояването на прокуратурата " да се позволи изгонването на Озер в Турция " е признато. В края на годината Апелативния съд в Дуръс удостовери дефинитивно решението за изгонването.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР